Nasvet

One-Pot Wonders: 5 Ways to Make a Hearty Farmer's Pot

One-Pot Wonders: 5 Ways to Make a Hearty Farmer's Pot

Avtor

Maja Zupančič

08.11.2020

Iščete hitre in cenovno ugodne ideje za večerjo za vso družino? Predlagamo jedi iz enega lonca, ki so lahko blage ali pikantne, z mesom ali pretežno zelenjavo. Različne sestavine lahko poljubno kombinirate in vsakič ustvarite okusen in aromatičen obrok. Kako pripraviti kmečko pojedino, hranljivo in nasitno jed iz enega lonca? Odkrijte naše preizkušene recepte.

Jedi iz enega lonca – zakaj bi jih morali dodati na svoj jedilnik?

Jedi iz enega lonca so zmagovalna kombinacija! So nasitne, grelne, cenovno ugodne, hitre in enostavne za pripravo. Vse sestavine preprosto stresete v lonec, pokrijete, nekajkrat premešate, malo pokuhate in voila – večerja je pripravljena! Prihranijo veliko časa, ne le pri kuhanju, ampak tudi pri pomivanju. Za jedi iz enega lonca potrebujete le lonec ali kozico, desko za rezanje in dober nož, tako da po koncu ne boste imeli gore posode za pomivanje.

To je najboljša možnost obroka za zaposlene čebele, ki si kljub pomanjkanju časa želijo toplo in krepko kosilo ali večerjo. Odkrijte naše najljubše recepte za jedi iz enega lonca, za katere potrebujete le en velik aluminijast, jeklen ali emajliran lonec.

Kmečka pojedina za vsakogar
Spodaj boste našli recepte za kmečko pojedino v tradicionalni, mesni različici in v vegetarijanski.
La Cocotte Lonec, 3,7 l, limonin

324,70 €

La Cocotte Lonec, 3,7 l, limonin

Staub

Odprema v 6 delovnih dneh

Eva Trio Copper Line Lonec

199,60 €

Eva Trio Copper Line Lonec

Eva Solo

Odprema v 15 delovnih dneh

La Marmite Signature Lonec, 26 cm, burgundni

347,91 €

La Marmite Signature Lonec, 26 cm, burgundni

Le Creuset

16 text.x_variants

-19%
Nordic Kitchen Lonec, 4,5 l

132,35 €163,40 €

Nordic Kitchen Lonec, 4,5 l

Eva Solo

3 različice

Zwilling Pro Lonec visok s pokrovom, 8,1 l

180,80 €

Zwilling Pro Lonec visok s pokrovom, 8,1 l

Zwilling

5 text.x_variants

Original Profi Collection Lonec visok, 10 l

249,74 €

Original Profi Collection Lonec visok, 10 l

Fissler

4 različice

Classic Lonec s pokrovom, 6,5 l

208,66 €

Classic Lonec s pokrovom, 6,5 l

Scanpan

3 različice

Mami Lonec visok, 20 cm

174,77 €

Mami Lonec visok, 20 cm

Alessi

2 različice

signature casserole dish
le creuset pot with goulash inside
signature casserole dish
le creuset pot with goulash inside

Recept za kmečko pojedino s klobaso in slanino

Poglejte, kako hitro lahko pripravite tradicionalno in neverjetno hranljivo jed iz enega lonca: kmečko pojedino s klobaso, slanino in obilico zelenjave ter začimb, ki tej jedi dajo značaj.

Sestavine:

  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • 300 g prekajene surove slanine
  • 300 g klobase
  • 4 krompirji
  • 2 korenčka
  • 1 paprika
  • 1,5 skodelice jušne osnove
  • 3 žlice paradižnikove paste
  • 1 konzerva narezanega paradižnika
  • 1 konzerva belega fižola
  • sol
  • poper
  • majaron
  • sladka paprika
  • olje za cvrtje

Priprava:

  1. Segrejte olje v velikem loncu, dodajte drobno sesekljano čebulo in stroke česna, stisnjene skozi stiskalnico za česen. Pražite 5 minut.
  2. V lonec dodajte na kocke narezano slanino in narezano klobaso. Premešajte in pražite na nizkem ognju 20 minut.
  3. Nato prilijte jušno osnovo, dodajte olupljen in na kocke narezan krompir, korenje in papriko. Dodajte začimbe: sol, poper, majaron in sladko papriko. Premešajte, lonec pokrijte s pokrovko in kuhajte 20 minut.
  4. Po tem času dodajte paradižnikovo pasto, paradižnik iz konzerve in fižol. Premešajte, ponovno zavrite in po potrebi začinite po okusu.
Fusiontec Function Pro Lonec, 16 cm

127,42 €

Fusiontec Function Pro Lonec, 16 cm

WMF

Odprema v 24h

Nordic Kitchen Kozica, 1,5 l, jeklena

102,12 €

Nordic Kitchen Kozica, 1,5 l, jeklena

Eva Solo

1 različica

Eva Trio Copper Line Kozica, bakrena

139,72 €

Eva Trio Copper Line Kozica, bakrena

Eva Solo

Odprema v 2 delovnih dneh

Kozica za omake, 12 cm

36,67 €

Kozica za omake, 12 cm

Fissler

Odprema v 21 delovnih dneh

La Cintura di Orione Pekač, litoželezni

234,65 €

La Cintura di Orione Pekač, litoželezni

Officina Alessi

Odprema v 25 delovnih dneh

-33%
Signature Pekač ovalni, 33 cm, globoko moder

321,74 €480,21 €

Signature Pekač ovalni, 33 cm, globoko moder

Le Creuset

8 text.x_variants

Signature Pekač buča, 24 cm, bel

343,27 €

Signature Pekač buča, 24 cm, bel

Le Creuset

Odprema v 19 delovnih dneh

Signature Pekač, 26 cm, češnjev

398,98 €

Signature Pekač, 26 cm, češnjev

Le Creuset

13 text.x_variants

wmf tall pot
preparing a farmer's pot with wmf pots is very easy
wmf tall pot
preparing a farmer's pot with wmf pots is very easy
Iščete nove lonce? Preverite naš vodnik
Pripravili smo zelo praktičen vodnik o tem, katere lonce kupiti. Preberete ga lahko tukaj >>>

Recept za vegetarijansko kmečko pojedino

Kmečka pojedina z gobami, krompirjem, papriko, bučkami in paradižnikom, začinjena z origanom in baziliko, je okusna vegetarijanska jed iz enega lonca, ki se je nikoli ne naveličate. Kako pripraviti brezmesno kmečko pojedino?

Sestavine:

  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1/3 čilija
  • 3 krompirji
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 bučka
  • 150 g gob
  • 1,5 skodelice jušne osnove
  • 2 paradižnika
  • 250 g paradižnikove pasate
  • sol
  • poper
  • sladka paprika
  • origano
  • bazilika
  • sladkor
  • olje za cvrtje

Priprava:

  1. V širok lonec iz nerjavečega jekla ali kozico nalijte olje. Dodajte olupljeno in na kocke narezano čebulo ter stroke česna, stisnjene skozi stiskalnico za česen. Nato dodajte tanko narezan čili. Pražite približno 5 minut na srednjem ognju.
  2. Nato dodajte olupljen in na kocke narezan krompir, papriko in bučke ter narezane gobe. Vse skupaj začinite s soljo, poprom, sladko papriko, origanom in baziliko. Pražite na precej močnem ognju 5 minut.
  3. V lonec prilijte vročo jušno osnovo in kuhajte na nizkem ognju 10 minut.
  4. Po tem času dodajte blanširan, olupljen in na kocke narezan paradižnik ter paradižnikovo pasato. Jed začinite po okusu in kuhajte še 5 minut.
Zwilling Pro Lonec visok, s pokrovom, 6,2 l

162,24 €

Zwilling Pro Lonec visok, s pokrovom, 6,2 l

Zwilling

5 text.x_variants

Simplify Set Posod, 4-delni set

371,12 €

Simplify Set Posod, 4-delni set

Zwilling

Odprema v 24h

Phi Collection Set posode, 4-delni set

583,96 €

Phi Collection Set posode, 4-delni set

Fissler

Odprema v 24h

Mini Lonec visok, 14 cm

44,10 €

Mini Lonec visok, 14 cm

WMF

2 različice

Murano Lonec, 2,8 l

76,36 €

Murano Lonec, 2,8 l

Ballarini

2 različice

Scanpan Impact Lonec, 4,8 l

136,94 €

Scanpan Impact Lonec, 4,8 l

Scanpan

4 različice

Tama Lonec, 24 cm

109,78 €

Tama Lonec, 24 cm

Alessi

Odprema v 4 delovnih dneh

space pot by joseph joseph
farmer's pot is a nutritious meal for the whole family
space pot by joseph joseph
farmer's pot is a nutritious meal for the whole family
Nasvet
Več receptov za okusne in hranljive vegetarijanske jedi najdete v reviji FormAdore: 5 ogrevalnih vege receptov za zimo.

Recept za kmečko pojedino z jajčevci

Kmečka pojedina z jajčevci, krompirjem, papriko, paradižnikom, drzno začinjena s čilijem, sladko in prekajeno papriko, je nasitna in grelna ideja za večerjo, ki bo navdušila vso družino. Odkrijte okusno in preprosto idejo za brezmesno kmečko pojedino.

Sestavine:

  • 2 jajčevca
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 čili
  • 2 skodelici jušne osnove
  • 1 konzerva narezanega paradižnika
  • 250 ml paradižnikove pasate
  • 1 žlica paradižnikove paste
  • sol
  • poper
  • sladka paprika
  • prekajena paprika
  • 1 žlica limoninega soka
  • peteršilj
  • olje za cvrtje

Priprava:

  1. Jajčevce operite in narežite na rezine. Posolite jih in pustite 30 minut, da spustijo vodo.
  2. Segrejte olje v emajliranem loncu, dodajte drobno sesekljano čebulo in stroke česna, stisnjene skozi stiskalnico za česen. Pražite približno 5 minut.
  3. Nato dodajte na kocke narezano papriko in drobno sesekljan čili. Pražite 3 minute, nenehno mešajte.
  4. Jajčevce obrišite do suhega, drobno jih narežite na kocke. Dodajte v lonec, skupaj z malo olja. Dodajte tudi olupljen in na kocke narezan krompir ter začimbe: ščepec soli, poper, sladko in prekajeno papriko ter limonin sok. Pražite 10 minut.
  5. V lonec prilijte jušno osnovo, pokrijte in kuhajte 10 minut.
  6. Dodajte paradižnik iz konzerve, pasato in paradižnikovo pasto. Zavrite, zmanjšajte ogenj in kuhajte še 5 minut.
  7. Zelenjavna kmečka pojedina je pripravljena! Jed preprosto postrezite na krožnike, potresite s sesekljanim peteršiljem in uživajte.
Muurla Mumin Bon Appetit Lonec, 2,5 l

46,42 €

Muurla Mumin Bon Appetit Lonec, 2,5 l

Muurla

Odprema v 24h

Tradition Collection Pekač, srce, 20 cm, bel

259,72 €

Tradition Collection Pekač, srce, 20 cm, bel

Le Creuset

4 različice

Space Nizek lonec, 28 cm, moder, z zložljivimi ročaji in pokrovom

172,91 €

Space Nizek lonec, 28 cm, moder, z zložljivimi ročaji in pokrovom

Joseph Joseph

Odprema v 3 delovnih dneh

Twin Chef Set kuhinjskih nožev, 3-delni set

127,42 €

Twin Chef Set kuhinjskih nožev, 3-delni set

Zwilling

Odprema v 24h

Mami Nož za zelenjavo

24,14 €

Mami Nož za zelenjavo

Alessi

Odprema v 4 delovnih dneh

Senso Nož za zelenjavo

12,76 €

Senso Nož za zelenjavo

Gefu

Odprema v 24h

Brezmesna kmečka pojedina z bučo in gobami

Kmečka pojedina z bučo in gobami je okusna jed iz enega lonca, ki vam bo dvignila razpoloženje in vas ogrela v dolgih, jesenskih večerih. Ena skleda te jedi je dovolj, da popolnoma pozabite na deževno, hladno in neprijetno vreme zunaj.

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 5 krompirjev
  • 350 g buče
  • 25 g masla
  • 3 stroke česna
  • 1/3 skodelice suhega belega vina
  • 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
  • 250 g gob
  • 0,5 šopka peteršilja
  • sol
  • poper
  • sladka paprika
  • pekoča paprika
  • timijan
  • olje za cvrtje

Priprava:

  1. Segrejte olje v velikem indukcijskem loncu in pražite drobno sesekljano čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte olupljen in na kocke narezan krompir, začinite s soljo in poprom. Pražite 3 minute na precej močnem ognju. Nato dodajte na kocke narezano bučo, maslo, stroke česna, stisnjene skozi stiskalnico za česen, sladko in pekočo papriko v prahu ter timijan. Pražite 5 minut.
  2. Prilijte vino, kuhajte 3 minute. Dodajte vročo jušno osnovo, zavrite. Zmanjšajte ogenj, lonec pokrijte s pokrovko in kuhajte približno 15 minut – dokler zelenjava ne postane mehka.
  3. Nato dodajte narezane gobe, premešajte in kuhajte 5 minut. Proti koncu kuhanja dodajte sesekljan peteršilj. Jed po potrebi začinite s soljo in poprom.
Tasty+ Deske za rezanje v etuiju, 4 kosi

48,51 €

Tasty+ Deske za rezanje v etuiju, 4 kosi

Brabantia

Odprema v 24h

Tasty+ Deske za rezanje, 3-delni set

33,65 €

Tasty+ Deske za rezanje, 3-delni set

Brabantia

Odprema v 24h

Eya Deske za rezanje, 4 kosi

35,05 €

Eya Deske za rezanje, 4 kosi

House Doctor

Odprema v 24h

Folio L Deske za rezanje, 4 kosi, žajbljevo zelene

104,21 €

Folio L Deske za rezanje, 4 kosi, žajbljevo zelene

Joseph Joseph

2 različice

Nuova Zajemalka za juho

25,53 €

Nuova Zajemalka za juho

WMF

Ta izdelek trenutno ni na voljo.

Profile 2.0 Zajemalka za juho

17,87 €

Profile 2.0 Zajemalka za juho

Brabantia

Odprema v 24h

Nova Žlica in zajemalka za juho, 2 kosa

46,19 €

Nova Žlica in zajemalka za juho, 2 kosa

Zwilling

Odprema v 24h

Daily Zajemalka

9,28 €

Daily Zajemalka

Nicolas Vahe

Odprema v 24h

set of pots from the danish brand eva solo: a timeless choice
eva solo pot with coating
set of pots from the danish brand eva solo: a timeless choice
eva solo pot with coating

Kmečka pojedina iz pečice

Kmečka pojedina iz pečice s svinjsko ribico, obilico zelenjave in aromatičnimi začimbami je ideja za okusno in nasitno večerjo iz enega lonca, ki spominja na 'pieczonko' ali 'duszonko', okusno jed, pečeno nad tabornim ognjem v litoželeznem loncu.

Sestavine:

  • 600 g svinjske ribice
  • 6 krompirjev
  • 1 čebula
  • 200 g gob
  • beli del pora
  • 4 korenčki
  • 2 pastinaka
  • nekaj listov belega zelja
  • prekajena paprika
  • čemaž
  • šatraj
  • timijan
  • črna kumina
  • 2 lovorjeva lista
  • 4 zrna pimenta
  • 4 zrna popra
  • sol
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici vode

Priprava:

  1. Svinjsko ribico očistite, osušite in narežite na velike kocke. Začinite s soljo in poprom.
  2. Olupljen krompir, čebulo, gobe, por, korenje in pastinak. Vso zelenjavo narežite na rezine.
  3. Drobno narežite 3 zeljne liste.
  4. Na dno pekača, primernega za pečico, nalijte olje in nekaj žlic vode. Dno in stranice pekača obložite z zeljnim listjem.
  5. Na zeljne liste naložite polovico naslednjih sestavin: narezano zelje, krompir, svinjsko ribico, čebulo, čemaž, prekajeno papriko, šatraj, timijan, črno kumino, lovorjeve liste, piment, poper in sol, por, korenje, pastinak, še malo čemaža in prekajene paprike.
  6. Na že naložene sestavine v pekaču naložite preostalo meso, zelenjavo in začimbe v enakem vrstnem redu kot prej.
  7. Vse skupaj pokrijte z zeljnim listjem, nato prilijte toliko vrele vode, da doseže 2/3 višine pekača.
  8. Pekač pokrijte s pokrovko, postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, in pecite 1 uro in 10 minut.
La Cocotte Lonec, 1,75 l, grafiten

208,65 €

La Cocotte Lonec, 1,75 l, grafiten

Staub

3 različice

La Cocotte Diamant Lonec, 2,8 l, tartufni

324,70 €

La Cocotte Diamant Lonec, 2,8 l, tartufni

Staub

Odprema v 24h

Special Cocotte Lonec, 3 l, artičoka

336,31 €

Special Cocotte Lonec, 3 l, artičoka

Staub

Odprema v 6 delovnih dneh

Ella Krožnik jedilni

23,44 €

Ella Krožnik jedilni

Bloomingville

Odprema v 24h

Organic Turquoise Krožnik jedilni

16,01 €

Organic Turquoise Krožnik jedilni

Villeroy & Boch

Odprema v 45 delovnih dneh

Ryu Jedilni krožnik, 26 cm

57,56 €

Ryu Jedilni krožnik, 26 cm

Ferm Living

Odprema v 16 delovnih dneh

Opomba
Priporočamo tudi naše preizkušene recepte za okusno in izvirno pico iz ponve, ki jih najdete v reviji FormAdore: Pica iz ponve. Pametni recepti brez pečice.

Nekaj preprostih sestavin in dober komplet loncev je vse, kar potrebujete za pripravo in uživanje v okusnih jedeh iz enega lonca vsak dan.

3-ply meat pot
classic pot from le creuset
3-ply meat pot
classic pot from le creuset
Maja Zupančič
M
Maja Zupančič
Maja, 26-letna oblikovalka iz Maribora, je študirala v Amsterdamu, kjer je razvila svojo strast do trajnostnega in družbeno odgovornega oblikovanja. V središče svojega dela postavlja človeka – uporabnika, njegovo izkušnjo in čustveni odnos do predmetov. Navdihujejo jo mestni prostori, minimalizem in občutek svobode, ki ga prinaša dobra ideja.