Kaj je kozica, vidi vsak. A kaj, če bi vam povedali, da zadeva ni tako preprosta? Pri FormAdore si vsaka kozica zasluži poseben opis (in ga tudi dobi!). Tukaj nimamo veliko prostora, zato bomo le zapisali, da boste med ducati kozic na tej strani našli jeklene kozice, pa tudi emajlirane ali aluminijaste. Mnoge izmed njih imajo na notranji strani posebne premaze za optimizacijo porazdelitve toplote! Večina jih ima tudi praktične merilne skodelice znotraj.
V FormAdore boste našli kozice, ki so videti bolje kot marsikateri pladenj. Tako lahko pripravljene jedi postrežete neposredno na mizo, ne da bi jih prenašali iz kozice v drugo posodo. Naš nasvet: izberite indukcijsko kozico, tudi če imate plinski štedilnik. Indukcija ne preprečuje uporabe kozice na plinu, v prihodnosti pa se lahko preklopite na indukcijsko ploščo.
Opomba: Če iščete lonec predvsem za segrevanje mleka, si oglejte naše lonce za mleko.
97 text.x_products
74,74 €
Eva Solo
Odprema v 15 delovnih dneh
129,74 €
Eva Solo
Odprema v 15 delovnih dneh
136,71 €
Le Creuset
Odprema v 19 delovnih dneh
Kuhinja je srce vsakega doma, zato jo je nujno dobro opremiti in vanjo namestiti potrebne aparate in dodatke. Lonci so ključni elementi, ki poenostavijo in naredijo vsakodnevno kuhanje prijetnejše. Lonci se razlikujejo po velikosti, obliki, materialu, dizajnu in namenu. Med drugim boste našli kozice, velike lonce, lonce za mleko, lonce za šparglje ali parne lonce, kar vsakomur olajša sestavljanje kompleta loncev, popolnoma prilagojenega njihovim potrebam. Z nami bo vaša kuhinja zaživela v polnem sijaju!
Eden nepogrešljivih pripomočkov v vsaki kuhinji je kozica, ki je poseben lonec, zasnovan za kuhanje mleka, omak, topljenje masla in včasih celo za cvrtje. Njena značilnost je enojni dolg ročaj, ki močno olajša rokovanje z loncem. Ta lonec lahko kupite kot del celotnega kompleta loncev ali pa posebej. V naši ponudbi boste našli širok izbor kozic, vključno z lonci za mleko s praktičnim izlivom za natančno prelivanje tekočine v drugo posodo, ali kozice za kuhanje jajc, ki se razlikujejo po velikosti, videzu in materialu. Pravijo, da je v vsaki kuhinji vsaj ena kozica – in imajo prav!
Kozice so izdelane iz različnih materialov. Lonce iz nerjavečega jekla so najbolj priljubljeni, saj odlično prevajajo in zadržujejo toploto, se ponašajo z izjemno vzdržljivostjo, odpornostjo proti poškodbam in praskam ter so enostavni za vzdrževanje. Velja omeniti, da se hrana, pripravljena v kozici iz nerjavečega jekla, ne prime na dno ali se ne prismodi. Pravilno uporabljen lonec iz nerjavečega jekla bo vsakomur služil dolga leta.
Enako priljubljene so lahke in priročne aluminijaste kozice, ki se zelo hitro segrejejo in odlično zadržujejo toploto, kar omogoča hitrejše kuhanje in s tem prihranek časa in energije. Aluminijasti lonci so običajno prevlečeni z nelepljivo plastjo, ki ščiti kozico pred hitro obrabo, poškodbami, praskami ali odrgninami. Z njimi boste lahko brezskrbno ustvarjali kulinarične mojstrovine.
Omeniti velja tudi litoželezne in emajlirane kozice. Posode iz naravnega materiala, kot je lito železo, se ponašajo z visoko odpornostjo proti mehanskim poškodbam, praskam ali obrabi. So težke in se dolgo segrevajo, vendar enakomerno porazdelijo toploto in dolgo časa vzdržujejo visoko temperaturo hrane. Po drugi strani so emajlirani lonci med najzdravjšimi posodami, saj ima emajl antibakterijske lastnosti, ne sprošča škodljivih snovi in ne spreminja okusa hrane. Prednost teh vrst loncev je njihov tradicionalen, a hkrati privlačen videz. V vsaki izmed njih bo priprava jedi pravi užitek!