Ni vedno tako, da imamo vsako jutro čas za sveže žemljice. Zato je pomembno, da kruh – še posebej pšenični (z drožmi), ki se najhitreje izsuši (za razliko od polnozrnatega kruha z drožmi, ki ostane svež dolgo časa) – shranjujemo v primernih pogojih. Prvo in najpomembnejše pravilo je, da kruha ne shranjujemo v plastičnih vrečkah (v takih pogojih kruh nima dostopa do zraka, 'ne diha' in posledično postane 'gumijast') – delanje luknjic v plastično vrečko ne pomaga :). Drugo pomembno pravilo je, da ko je kruh še topel, ga pustimo, da se ohladi, da se lahko sprosti vlaga. Na splošno se kruh shranjuje na suhem mestu pri sobni temperaturi, vendar če ga pustimo 'samega', se bo izsušil ali pa se bo na njem pojavila plesen – in tu pride do izraza izbira posode. Kaj iščemo pri izbiri takega pripomočka? Izberite velikost posode glede na količino kruha, ki jo običajno kupujete, da naravno zmanjšate količino zraka in hkrati prihranite prostor na pultu. Prav tako je vredno omeniti, da mora imeti posoda zračne odprtine, ki zagotavljajo pravilno kroženje zraka. V ponudbi FormAdore boste našli lesene, jeklene ali plastične posode za kruh. Posode je mogoče, in celo moramo :), uskladiti z dekorjem kuhinje, tako da boste zagotovo našli posodo, ki se bo ujemala z njenim stilom in barvno shemo, ne glede na to, ali je kuhinja skandinavska, stroga, minimalistična, rustikalna, vintage ali barvita, vesela in polna barv.
42 izdelki