Kako skuhati okusno, bistro jušno osnovo? Načinov je veliko, a brez penovke, splošno znane kot zajemalka s perforacijami, ne gre! In kako iz vrele vode poberete testenine ali cmoke? Tudi tu pride na pomoč velika in priročna penovka! Opremljena z dolgim ročajem in perforiranim dnom je nepogrešljiv dodatek med kuhinjskimi pripomočki vsake gospodinje, ki da kaj nase, in natančnega kuharja.
Odvisno od velikosti se penovka lahko uporablja za številne kuhinjske naloge: majhna se lahko uporablja za odcejanje raviolov (za testenine pa priporočamo velik cedilo ali mrežo za odcejanje), medtem ko je večja uporabna za pobiranje rdeče pese iz boršča. Pomembno vlogo igra tudi material, iz katerega je narejena – brezčasna jeklena zajemalka bo neuničljiva, medtem ko bo tista iz silikona v kuhinjo prinesla malo barve! Čeprav so navidez tako običajne, so penovke ljubki kuhinjski pripomočki, ki se bodo izkazali večkrat.
35 text.x_products