Kozice

La Cintura di Orione je edinstven set posode, ki združuje nesporno oblikovalsko mojstrstvo Richarda Sappra in strokovno znanje kulinaričnih zvezdnikov iz Francije in Italije. Alain Chapel, družina Troisgros, Raymond Thuilier, Roger Verge, Gualtiero Marchesi in Angelo Paracucchi so vsi kuharji, gurmani in kulinarične avtoritete, s katerimi se je Richard Sapper posvetoval o optimalni obliki, dimenzijah in materialih za posodo. Rezultat sodelovanja med kulinaričnimi in oblikovalskimi mojstri je izjemno eleganten in praktičen set jedilnega pribora s prepričljivimi estetskimi lastnostmi. Nekateri kosi posode so izdelani iz edinstveno lepe kombinacije poliranega bakra in nerjavečega jekla, ki očara z globokim oranžnim sijajem.
Ponev za pripravo omak je Richard Sapper zasnoval v tesnem sodelovanju z Alainom Chapelom. Mojstrski kuhar je sam izbral velikost, proporce in kot sten posode, da bi bilo delo s ponvijo čim lažje. Dejstvo, da je izdelana iz bakra, kovine, ki zelo dobro prevaja toploto, je še posebej pomembno za ponev, zasnovano za pripravo včasih izjemno občutljivih omak (npr. bearnaise omake). Enakomerno segrevanje vsebine ponve in zmožnost natančnega in hitrega spreminjanja temperature vsebine pomaga pri ravnanju z občutljivimi sestavinami (jajca, maslo in smetana). Seveda je notranjost ponve prevlečena s plastjo nerjavečega jekla. Nagnjene stene ponve olajšajo uporabo lopatic in metlic za pogosto mešanje vsebine. Poleg priprave omak se ponev izkaže kot uporabna tudi za pasiranje in sotiranje.

Tehnične specifikacije

Imate vprašanje o izdelku? Vprašajte nas

30 dni za vračilo

več kot 500.000 naročil

99 % zadovoljnih strank

Več kot 30.000 mnenj

Officina Alessi

La Cintura di Orione Kozica za omake

AL-0015083 (90107/20)
359,29 €
Odprema v 25 delovnih dneh

Dostava najkasneje Sreda, 04. 02. 2026

Brezplačna dostava

Kurir Pošte Slovenije

Darilna Kartica FA

Nimate časa? Podarite design, ki ga bodo izbrali sami.