Najboljši način za serviranje juh ali testenin? Globok krožnik, zasnovan posebej za ta namen! Trgovina FormAdore ponuja tako univerzalne, brezčasne jedi, primerne za vsakodnevno uporabo, kot tudi elegantne globoke krožnike za testenine. Če si želite nekaj bolj izvirnega, se prepustite domišljiji in izberite barvit krožnik in jed, ki jo postrežete, bo takoj dobila živahen pridih. Našli boste krožnike za vse priložnosti, ne glede na to, ali so del kompletov ali neodvisnih, izvirnih dizajnov. Porcelanasti, keramični ali kamniti? Beli in preprosti ali barviti in nenavadni? Zagotovo boste našli nekaj po svojem okusu! In če potrebujete resnično globoko posodo, preverite našo izbiro posod in skledic.
215 text.x_products

Villeroy & Boch Mariefleur Basic

Villeroy & Boch Anmut Platinum No.1

Villeroy & Boch Amazonia Anmut

Villeroy & Boch Anmut

Villeroy & Boch NewWave

Villeroy & Boch Audun Ferme

Villeroy & Boch Audun Fleur

Villeroy & Boch Audun Promenade

Villeroy & Boch Audun Chasse
Villeroy & Boch Iconic

Villeroy & Boch Design Naif

Villeroy & Boch Manoir

Villeroy & Boch White Pearl

Villeroy & Boch Ivoire

Villeroy & Boch Gray Pearl

Villeroy & Boch Modern Grace

Villeroy & Boch Samarkand Aquamarin

Villeroy & Boch Samarkand Rubin

Villeroy & Boch Samarkand Mandarin

Villeroy & Boch Mariefleur Gris Basic

Villeroy & Boch For Me

Villeroy & Boch Toy's Delight

Villeroy & Boch Toy's Delight Royal Classic

Kähler Hammershøi

Villeroy & Boch Old Luxembourg

Villeroy & Boch MetroChic

Villeroy & Boch Anmut Gold

Villeroy & Boch MetroChic Blanc

Villeroy & Boch Avarua

Bloomingville Jules

Kähler Hammershøi Christmas

Villeroy & Boch Cellini

Villeroy & Boch Crafted Denim

Villeroy & Boch Crafted Blueberry

Koziol Connect Organic

Koziol Club

Koziol Organic

Seletti Hybrid

Villeroy & Boch Amazonia

Bloomingville Camellia

Bloomingville Sandrine

Blomus Pilar

Blomus Sablo

Lyngby Rhombe Color

Rosendahl Grand Cru Moments

Iittala Raami

Seletti Kintsugi

Seletti Diesel Living

Alessi Mami

Iittala Teema

Iittala Taika

Eva Solo Nordic Kitchen

Eva Trio Legio Nova

Eva Trio Legio

Rosendahl Grand Cru


Se spomnite tistega trenutka, ko po dolgem, hladnem dnevu stopite v dom in vas iz kuhinje pozdravi vonj po vroči, dišeči juhi? Takrat se svet za trenutek upočasni in čutite, kako se toplota širi po vsem telesu. Zdaj pa si predstavljajte to juho, to kulinarično udobje, postreženo v posodi, ki je tako popolna kot njena vsebina. Prav o tem bomo govorili – o globokih krožnikih, tihih, a neverjetno pomembnih junakih vsakega obroka.
Globok krožnik je veliko več kot le posoda za juho. Je element, ki določa estetiko mize, vpliva na temperaturo jedi in, kar je najpomembneje, izboljšuje vaše vsakodnevno doživetje obedovanja. Če iščete navdih za dekoracijo in opremo svojih notranjih prostorov, veste, da so podrobnosti pomembne. In krožnik, na katerem postrežete jed, je ena najpomembnejših podrobnosti, ki lahko običajno večerjo spremeni v majhno, domačo praznovanje.
Začnimo z osnovami. Globok krožnik, v nasprotju s splošnim prepričanjem, ni univerzalna jed. Njegova oblika, globina in premer so bili zasnovani z mislijo na specifične jedi, ki zahtevajo večjo prostornino in boljše ohranjanje toplote. Seveda ga najpogosteje povezujemo z juho, vendar je njegova uporaba veliko širša, sodoben dizajn pa je razširil njegovo funkcionalnost na jedi, ki bi še pred nekaj leti pristale na plitvih krožnikih.
Juhe in kremne juhe: To je povsem samoumevno. Globoka oblika pomaga ohranjati temperaturo, širok rob (če je prisoten) pa olajša prenašanje in preprečuje razlitje.
Testenine: Italijani vedo, kaj delajo. Krožniki za testenine, pogosto imenovani sklede za testenine ali preprosto globoki krožniki, imajo idealno globino, da sprejmejo porcijo špagetov ali tagliatel, hkrati pa omogočajo enostavno mešanje omake, ne da bi ta pristala na prtu.
Enolončnice in obare: Golaž, chili con carne – vse te jedi, ki imajo več omake in potrebujejo nekoliko večji »okvir«, so odlične v globokem krožniku.
Solate in sklede: Vse bolj priljubljene Buddha sklede ali krepke solate zahtevajo stabilno in prostorno podlago. Globok krožnik je popoln za plastenje sestavin, kar je ključno za estetiko tovrstnih jedi.
Pri izbiri krožnikov je vredno razmisliti o doslednosti. Če sestavljate celoten jedilni servis, bodite pozorni na klasičen slog in vzdržljivost. V tem kontekstu so porcelanasti krožniki izbira, ki nikoli ne gre iz mode in pogosto ponuja širok izbor globokih modelov v različnih slogih, od tradicionalnih do ultramodernih.
Material, iz katerega je izdelan krožnik, je ključen ne le za njegov videz, temveč tudi za njegovo funkcionalnost. Vpliva na ohranjanje toplote, vzdržljivost, težo in način predstavitve jedi. Ta odločitev bi morala biti narekovana z vašim življenjskim slogom in notranjo estetiko.
Porcelan je sinonim za eleganco in prefinjenost. Je gladek, lahek in ima značilen, nežen sijaj, zaradi katerega je tudi najpreprostejša juha videti kot jed iz restavracije s petimi zvezdicami.
Estetika: Neprekosljiva belina in nežnost, popolna za formalne priložnosti in vsakodnevne obroke, ki jim želite dati poseben pridih.
Higiena: Neporozna površina se enostavno čisti, ne absorbira vonjav ali barvil, kar je ključno za intenzivne juhe, npr. juho iz rdeče pese.
Ohranjanje toplote: Porcelan je odličen izolator. Tako bo vaša juha dlje časa vroča, kar je neprecenljivo, če jeste počasi ali če člani družine sedijo k jedi ob različnih časih.
Cena: Kakovosten porcelan, še posebej kostni porcelan, je lahko dražji, vendar je to naložba za dolga leta.
Krhkost: Bolj je nagnjen k lomljenju in krušenju kot kamnina, zato zahteva bolj previdno ravnanje.
Če se vaši interjerji navdihujejo s skandinavskimi, boho ali rustikalnimi slogi, bo kamnina zadetek v polno. Njena nepravilna tekstura, mat površine in naravne barve dodajo mizi toplino in udobje.
Kaljeno ali opalno steklo je izbira za ljubitelje modernega dizajna in praktičnih rešitev. Stekleni krožniki so lahki, pogosto prozorni ali v nežnih, mlečnih odtenkih.
Ko želite minimalističen učinek in preprostost oblike.
Pri serviranju hladnih juh, sladic ali barvitih solat, saj steklo lepo prikaže vsebino.
Ko iščete posodo, ki je izjemno odporna na praske in jo lahko varno pomivate v pomivalnem stroju, ne da bi se bali izgube sijaja.
Oblika in velikost globokega krožnika nista le stvar estetike, temveč predvsem ergonomije in sloga serviranja. Pred odločitvijo razmislite, kaj najpogosteje jeste.
Standardni globoki krožniki imajo običajno premer od 20 do 24 cm.
Manjši (približno 18 cm): Odlični za jušne osnove, consommé ali manjše porcije kremnih juh. Idealni so za elegantne predjedi ali kot stranske sklede.
Večji (nad 24 cm): Ti so idealne sklede za testenine ali posode za krepke enolončnice. Velik premer omogoča udobno mešanje testenin z omako.
Globina krožnika neposredno vpliva na to, kako dolgo bo hrana ostala topla. Čim globlji in bolj navpični so robovi, tem manjša je kontaktna površina z zrakom in s tem – boljša toplotna izolacija.

