Santoku je klasičen japonski nož, ki je kos številnim nalogam – tako v evropski kot v... vsaki drugi kuhinji.
Glavne značilnosti:
- Rezilo japonskega santoku noža iz kolekcije Gourmet proizvajalca Zwilling je dolgo 18 cm, široko in ostro zašiljeno.
- 15° profilirana rezalna površina je simetrična in zagotavlja enostavno uporabo noža tudi za kuharske začetnike.
- Rezilo je bilo kaljeno z ledom – ustvarjeno iz enega kosa materiala. Zaradi tega je izjemno robustno in odporno na vpijanje okusov hrane.
- Ročaj je pritrjen s tremi zakovicami in ergonomsko oblikovan.
Kako uporabljati:
- Santoku nož je zasnovan za meso, ribe in zelenjavo.
Uporabljeni materiali:
- Rezilo iz nerjavečega jekla je kombinirano s sintetičnim ročajem.
Dobro je vedeti!
- Nož lahko varno pomivate v pomivalnem stroju. Vendar je priporočljivo ročno čiščenje, da podaljšate njegovo življenjsko dobo.
Razpoložljive različice:- Gourmet Nož Santoku z vdolbinami, 18 cm