Navdihnjena z deskami za rezanje, ki jih najdemo v industrijskih kuhinjah in restavracijah, je ta deska izdelana iz enega kosa bukovega lesa.
Glavne značilnosti:
- Edina kuhinjska deska na trgu, izdelana v celoti iz enega kosa masivnega lesa – brez spojev pomeni daljšo življenjsko dobo.
- Posebni podrezi na obeh straneh deske omogočajo enostavno prenašanje in serviranje hrane.
- Lesene deske se "dobro razumejo" z noži, jih ne topijo in so priporočljive za uporabo z izjemno finimi japonskimi noži.
- Utor, vrezan v površino deske, zagotavlja, da se sok ne razlije po delovni površini pri rezanju sočnih izdelkov.
- Silikonske nogice na dnu deske zagotavljajo stabilnost med uporabo.
Kako uporabljati:
- Poleg svoje standardne funkcije kot podlaga za rezanje, je deska Solid idealna za prenašanje in serviranje hrane.
Uporabljeni materiali:
- Deska je izdelana iz termično obdelanega bukovega lesa.
- Ta les se ponaša s 50-odstotnim povečanjem stabilnosti oblike in dimenzij ter je tudi ena najtrših vrst, ki so na voljo na trgu.
- Termo-bukev ima odlične naravne antibakterijske (antiseptične) lastnosti.
Dobro je vedeti!
- Deska Solid ni primerna za pomivanje v pomivalnem stroju.
- Desko je treba po vsakem pomivanju obrisati do suhega.
- Za pomivanje deske ne smete uporabljati močnih čistilnih sredstev.
- Za zaščito pred vlago je treba desko premazati z jedilnim oljem ali posebnim parafinskim oljem za konzerviranje lesa.